Hij is af, de bestelde deken Finn! Een versie in de kleuren die de aanstaande ouders hebben gekozen. De een houdt van groen,de ander van paars, dus dat was in pasteltinten heel mooi te combineren.


De eerste deken Finn heb ik gehaakt voor mijn kleinzoon en je hoeft dus niet te raden hoe hij heet.
Drie jaar geleden werd ik blij verrast met het bericht dat ik oma zou worden, wat fantastisch was dat! Een aantal maanden later hadden mijn dochter en schoonzoon een heel leuke middag georganiseerd voor de a.s. grootouders en ooms: Voordat we een heerlijke high-tea kregen, gingen we op speur/puzzeltocht door het bos en aan het eind vonden we spelden. Daarmee mochten we thuis met z’n allen een heel grote ballon doorprikken. Er kwam……. roze confetti uit! We kregen een kleindochter! Tevoren had deze oma al in 2 kleuren schattige mini-sneakertjes gehaakt, en ik kon de roze dus geven.


En ik mocht een deken gaan maken voor het ledikantje. Het kamertje zou echt meisjesachtig worden, met een roze dekentje. Apetrots ging ik naar de handwerkwinkel om een pakket roze garen te kopen en ik ging aan de slag.
Ik had ongeveer een derde gedeelte af toen het voor mijn dochter weer tijd was voor een echografie. Ze belde daarna op en ik vroeg: “Was alles goed?”
“Jazeker” zei ze, maar haar stem klonk een beetje vreemd. “Alles zit erop en eraan. Er zit zelfs meer aan dan eerst te zien was…….”
Om een lang verhaal kort te maken: ze was zwanger van een zoon! De sneakertjes mochten dus omgeruild voor de blauwe šŸ˜€


De nog niet eens half afgemaakte roze deken verdween in de kast en ik ging nogmaals naar de handwerkwinkel voor ander garen, want het kamertje kreeg nu andere kleuren. Maar ik kan nooit genoeg naar de handwerkwinkel, dus dat was zeker geen straf Met veel plezier en trots heb ik aan de deken gewerkt. Voor de mooiste en liefste kleinzoon van de wereld.
En ik vond het heel erg leuk om de deken nogmaals te maken voor een ander klein kindje wat met net zoveel liefde wordt verwacht <3

Plaats een reactie