Een nieuwe klant vond deken ‘Christina’ heel mooi en wilde daar graag een baby-uitvoering van. Was dat mogelijk?  

Nu is er, juist omdat ik alleen op bestelling werk, heel veel mogelijk, en ik ga dan ook graag in overleg. Het is zó leuk als ik weer iets nieuws mag maken!
Ze vond het tweekleurige patroontje van de deken erg mooi, en daar ben ik het helemaal mee eens. Maar ik dacht dat deze steek misschien niet helemaal geschikt was, er zitten een soort lusjes in, waar mini-vingertjes in kunnen blijven haken. Ik kon vast wel iets vergelijkbaars maken wat meer babyproof was!
Ik maakte twee proeflapjes met alternatieve steken en stuurde de foto.

‘De onderste vind ik het mooist’ was de reactie. ‘Ik wil de deken graag in blauw en geel.  Is het ook mogelijk als er een rij ‘druppeltjes’ in komt in een andere kleur? Zoiets als dit?’ 

Zeker is dat mogelijk, geen enkel probleem.

‘En de afmeting graag 100 x 125.’ 

Dat was ook prima, ik hoef me niet aan de standaard afmetingen voor een wiegdeken of een ledikantdeken te houden. Alweer: wat de klant wil, dat maak ik! 

Toen kwam de keuze van het materiaal aan bod. Het moest een katoenen deken worden, in pastelkleuren geel en blauw, met een accentstreep van heel donkerblauw erin. De donkere kleur moest niet in de rand eromheen, want dan zou het misschien op een rouwrandje lijken, dacht ze. Ik vond het leuk dat ze helemaal had uitgedacht wat ze mooi vond, een eigen ontwerp dus eigenlijk.

We hielden een soort queeste voor het juiste garen, want bij katoen is de kleurenrange veel beperkter als bij acryl.
Ik stelde een aantal garens voor, klant zocht ook mee en kwam uiteindelijk zelf met haar favoriet: een katoenen garen van Drops, in de kleuren botergeel en zachtblauw, en voor het accent marineblauw.

Dit garen moest ik online bestellen en het is altijd een beetje spannend hoe het er in het echt uitziet, of de kleuren op het computerscherm goed overeenkomen met de werkelijkheid. Bovendien moest ik uitrekenen hoeveel ik nodig had. Iedere soort katoen komt in bolletjes van 50 gram, maar het gaat me om de meters die erop zitten, dat verschilt erg per soort.
Dus het werd een rekensessie en nog eens rekenen en voor de zekerheid nog een keer narekenen.
Toen ik het zeker wist, deed ik een prijsopgave. De klant ging daarmee akkoord, ik ging bestellen en wachtte vervolgens in spanning op de levering. 
Hoe ziet het garen er in het echt uit, hoe voelt het, hoe verwerkt het? Dat laatste is, zeker bij een soort die ik niet eerder gebruikt heb, iets waar ik heel nieuwsgierig naar ben. 

In de tussentijd kreeg ik nog een verzoekje: het knuffeldoekje Bobby was wel heel erg schattig, kon die erbij in de kleuren van de deken?
Ja, uiteraard kon dat ook, leuk! 

Het garen kwam binnen en ik ging aan de slag. Ik zag hoe het werd, maar de klant nog niet want die wilde graag dat het een verrassing bleef. Dus geen foto’s tussendoor. Toch had ik nog een voorstel: 

Ik maakte de deken af . Mooi geworden, hè?

Toen was ik aan het knuffeldoekje toe. Omdat zo’n dingetje voortdurend vastgehouden en besabbeld wordt, leek het me beter om een iets andere soort katoen daarvoor te kiezen dan die van de deken. Eentje die wat steviger was,  zonder dat het een stijf resultaat zou geven. Maar wel in dezelfde kleuren, want dat was de vraag.  Het werd een schatje, deze Bobby in blauw.  

En toen was het moment van de aflevering daar. Voor mij altijd spannend, is de klant tevreden?  Toen ik deze reactie kreeg wist ik het:  

Een deken en knuffeldoek die niemand anders heeft, persoonlijker kan het niet. ( klik hier voor babydeken Lot in ‘babyspullen’)

Enthousiast geworden van dit voorbeeld en zelf ook leuke ideeën? Ik ben bij voorbaat al enthousiast, dus neem gerust contact op!
info@cosymodus.nl 

Plaats een reactie